La Balade De Gnomes – Durbuy

La Balade De Gnomes – Durbuy

november 22, 2018 5 Af Frank

Frosten kommer om natten og her til morgen er det hundekoldt, men solen skinner og det frister til udflugter . Først går jeg en lille morgentur omkring campingpladsen og tanker bilen op. Her i Belgien findes der en del ubemandede tankstationer, hvor man også kan tanke med kreditkortet!
Jeg informerer mig altid godt i forvejen om de områder jeg udpeger til mine rejsemål! Mest er det jo naturen der trækker mig, men jeg elsker også historie og usædvanlige oplevelser. 
I en tysk rejseudsendelse over Wallonien (den fransktalende del af Belgien) støder jeg på en meget speciel arkitekt! Han hedder Dominique Noel og er ved at bygge et meget speciel hus til in familie. Men, han har også bygget et lige så specielt hotel og ejer en lidt “spooky” restaurant ved siden af. Begge dele finder man skjult i en dejlig, egentlig ret afsides beliggende bjerglandsby! 
“La Balade Des Gnomes” hedder stedet og ligger i landsbyen Heyd. Det mest iøjefaldende “hotelværelse” finder du i form af en trojansk hest! Men du kan også overnatte i et månelandskab, verdensrummet eller dele dit værelse med en havfrue, som svømmer i et basin! Hvis det interesserer så kan i se det troyanske hest indefra, når i klikker på videoen om Wallonien i linkbeskrivelsen! Desværre er det kun med tysk tale!
Et fantastisk skørt menneske som har hentet sine inspirationer på rejser igennem hele verden. Det særlige er også at han under opførelsen udelukkende brugte naturprodukter fra området!
Efter denne skønne oplevelse kører jeg med Loppe videre igennem de hyggelige bjerglandsbyer til “Belgiens mindste by” med købstadrettigheder…
Durbuy hedder denne middelalderperle! Desværre havner jeg midt i et kæmpe julemarked, som behersker hele byen med mange boder og et hav af varebiler, der skygger for gode udsigter og motiver, mens jeg løber fortvivlet rundt i byen 
Men det er alligevel en oplevelse, at gå igennem de gamle gader og langs med floden Ourthe! Jeg bliver enig med mig selv, at jeg skal vende tilbage i den varme årstid for at besøge dette smukke område.
Fyldt med gode indtryk, kultur og historie og masser af D-vitaminer kører jeg glad hjem til St. Vith igen